De Supercup is het jaarlijkse duel tussen de landskampioen en de winnaar van de NBB Beker. Vanwege het feit dat Donar afgelopen seizoen 2016-2017 beide titels wist te veroveren, mag Landstede als runner-up (van beide finales) aantreden om de eerste "echte" prijs in het nieuwe seizoen te veroveren. Het duel wordt donderdag 5 oktober 2017 om 19.30 uur gespeeld in de MartiniPlaza te Groningen en geldt als de kick-off van het nieuwe seizoen.

Supercup Donar Landstede

Het is in ieder geval de eerste Supercup waar Landstede Basketbal aan deel neemt, sinds de eerste Supercup in 2011. Donar heeft ondertussen de laatste drie edities meegedaan. Desondanks hebben de mannen van Herman van den Belt alle kans om de titel in hun eerste Supercup finale mee te nemen naar Zwolle. Volgens Donar coach Erik Braal heeft Donar een klein nadeel als gevolg van het vele reisen en spelen in de voorronden van de Champions League. "We hebben zes wedstrijden in dertien dagen gespeeld en dat brengt de nodige vermoeidheid en pijntjes met zich mee". In ieder geval is er bij Donar nog geen sprake van onderschatting na het goede optreden in de voorronden van de Champions League. " 'We zullen er een hele kluif aan hebben". Herman van den Belt laat zich, zoals hij zelf zegt "graag verrassen" door zijn nieuwe team. Deze wedstrijd is voor Landstede Basketbal ook direct de eerste echte test. Donderdagavond weten we meer en kunnen we Landstede Basketbal mogelijk toevoegen aan het rijtje winnaars van de afgelopen jaren.

Winnaars

SEIZOEN WINNAAR RUNNER UP